توضیح مختصر درباره لوله پلی اتیلن آبرسانی
بطور معمول درسیستم لوله کشی و آبرسانی قدیمی از لولههای بتنی، فولادی و سیمانی برای انتقال سیالات استفاده میشده اما با توجه به ویژگیهای ساختاری این لولهها، در گذر زمان دچار خوردگی و رسوب گذاری میشوند.
با ورود لولههای پلی اتیلنهای گوناگون بصورت عمده به صنعت و بازار، بیشتر این مشکلات برطرف شده است. حال در این مقاله میخواهیم مقایسه جامعی بین لوله پلی اتیلن آبرسانی و لوله پلی اتیلن آبیاری داشته باشیم. همچنین لازم به ذکر است که مشتریان عزیز میتوانند برای اطلاع از قیمت و شرایط خرید با واحد فروش و پشتیبانی مجموعه بازار اتیلن در تماس باشند.
ساختار پلی اتیلن آبرسانی
همانطور که مشخص است، لوله پلی اتیلن آبرسانی از جنس مواد پلی اتیلن ساخته شده است که بطور عمده این پلی اتیلنها از جنس پلی اتیلن سنگین هستند زیرا قابلیتهای مناسبتری به منظور آبرسانی دارند. بطور معمول رنگ این لولهها مشکی است و خطی آبی، جنس این لوله را متمایز میکند. ساختار این لوله، با لوله پلی اتیلن کشاورزی شباهتهای زیادی دارد.
بصورت کلی لوله پلی اتیلن تک جداره و دو جداره سازنده اصلی این نوع لوله آبرسانی است. با توجه به نوع نیاز، مصرف کننده میتواند از لوله تک جداره و دوجداره آبرسانی استفاده کند.
مطابق تولیدات بازار، اکثر لوله های آبرسانی از نوع پلیمر HDPE هستند که اگر بخواهیم دستهبندی ای برای لوله پلی اتیلن آبرسانی داشته باشیم، می توانیم از انواع زیر استفاده کنیم:
- PE63: نسخهای قدیمی از لوله پلی اتیلن آبرسانی که بخاطر ضخامت و وزن بیش از حد نیازش دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد. همچنین این ضخامت و وزن بیش از حد چرخه تولید را متحمل هزینه بالایی میکنند که برای سازندگان اقتصادی نیست.
- PE80: با پیشرفت تکنولوژِی ساخت لوله پلی اتیلن، سازندگان به نوعی از لوله رسیدند که با تحمل فشار بیشتر مواد، دانسیته بالایی دارد و در همین حین ضخامت و وزن کمتری را متحمل مصرف کنندگان میکند. همچنین این نوع ساخت باعث کاهش قیمت به نسبت PE63 شد.
- PE 100: در ساخت این گرید، کیفیت کار بیشتری انجام شده. مواد سازنده لوله پلی اتیلن آبرسانی PE100، مطلوبتر از گریدهای قبلی هستند. ویژگی این لوله در ضخامت و وزن کم آن است و همچنین تحمل فشار بسیار زیاد آن. از نمونههای پرکاربرد این گرید، میتوان به لوله پلی اتیلن فاضلابی اشاره کرد.
یکی از ویژگیهای اصلی این سری لوله که بسیار اهمیت دارد، مقاومت دربرابر نور خورشید و اشعه ماوراءبنفش است. در گریدهای قبلی لزوما این ویژگی تکرار نشده بود. بطور کلی استحکام، وزن کم و ویژگیمتنوع باعث صرفه اقتصادی در قیمت لوله پلی اتیلن شده است.

روش ساخت لوله پلی اتیلن آبرسانی
روش ساخت لوله پلی اتیلنهای مخلتف شباهت کلی به یکدیگر دارند که هم در ساخت پلی اتیلن آبیاری و هم در ساخت پلی اتیلن آبرسانی کاربرد دارد. اما بهطور عمده و اصلی، فرآیند تولید لوله پلی اتیلن به روش اکستروژن است. این روش به نحوی است که مواد اولیه پلیمری بصورت گرانول وارد دستگاه اکسترودر میشوند و توسط حرارت دستگاه ذوب میشوند. مواد ذوب شده توسط نوعی میله مارپیچ به جلو رانده میشوند و بصورت قالب در میآیند.
لازم به ذکر است که این روش در کیفیت تولید لولهها اهمیت بالایی دارد و به همین دلیل قیمت لوله پلی اتیلن به روش ساخت آن بستگی دارد.
پس از عبور مواد از کالیبراتور، فشار مناسبی توسط تانک وکیوم به آنها وارد میشود. سپس توسط تانکهای آب سرد قالب های تانک وکیوم خنک میشوند. به تدریج لوله پلی اتیلن از تانک خلاء خارج میشود و مارک زنی روی آن انجام میگیرد. حال برای مصارف مختلف، اندازههای مختلفی مورد نیاز است که دستگاه برش انجام میدهد.
بدلیل اینکه لوله پلی اتیلن آبرسانی و لوله پلی اتیلن آبیاری از نوع سنگین و بسیار بزرگ و قطوراست، روش خنک کردن آن مانند خنک کردن تانک است. البته ناگفته نماند، لوله پلی اتیلنی یک جداره و دوجداره بطور عمده به این روش اکستروژنی ساخته میشوند.
میتوان گفت این روش ساخت، نوعی روش ساخت مانیسمان است زیرا درز و جوشکاریای برای لوله وجود ندارد و به اصطلاح بدون درز ساخته شده، تنها با این تفاوت که در اینجا جنس لوله از پلی اتیلن است.
لوله پلی اتیلن آبرسانی به صورت عمده فروش دارید؟
سلام، برای اطلاع از موجودی محصول و همچنین مشاوره قبل از خرید میتوانید با شماره های زیر در ارتباط باشید.
۰۹۱۲۵۹۷۰۶۸۴